Café au Lait

Café au Lait ir kafijas dzēriens, ko gatavo no tumšā grauzdējuma filtrētas kafijas un karsta piena. Café au Lait proporcija ir puse kafijas un puse karsta piena.

Café au Lait ir franču kafija, kuru parasti bauda kā rīta kafiju. Nosaukums nozīmē „kafija ar pienu”.

Café au Lait var viegli pagatavot arī mājās. Tās pagatavošanai jums būs nepieciešama tumšā grauzdējuma kafija un aptuveni 60 grādus silts piens. Ja piens ir uzvārīts, tam var  rasties nepatīkams aromāts. Kafiju var pagatavot ar franču kafijas spiedkannu vai ar filtra aparātu. Vislabākā kafija Café au Lait pagatavošanai ir Paulig Café Parisien.

Café au Lait ir lieliski piemērota vēlajām brokastīm. To var malkot kopā ar dažādiem gardumiem – franču mandeļcepumiem jeb makarūniem, kruasāniem vai tradicionālo franču ābolu tarti.

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top