Kvalitātes kontrole un kafijas maisījumi (blendi)

Katrai mūsu kafijai ir unikāla garšas recepte. Katrā izcelsmes valstī ievāktām kafijas pupiņām piemīt noteiktas garšas īpašības, un maisīšanas procesā (blending) var iegūt dažādas garšu kombinācijas. Kaut arī laika apstākļi, ražas kvalitāte un dažādu kafijas sugu pieejamība tirgū mainās, mūsu mērķis ir, piemēram, Paulig Classic vai Paulig Arabica garšas nemainība. Kafijas pupiņu garša blendēšanas procesā tiek pārbaudīta pat līdz 8 reizēm. Lasi vairāk par kafijas kvalitāti šeit.

 

Viena darbdiena, 200 kafijas tasīšu

Paulig cupping jeb garšošanas speciālists nogaršo ap 200 kafijas tasīšu katru dienu. Papildus garšas kontrolei, kvalitātes pārbaudes procesā novērtē arī grauzdējumu, malumu, kafijas tilpumu, mitrumu un kafijas iepakojumā esošā skābekļa daudzumu.

Kafijas maisījumu veidošana jeb "blendings".

Kafijas maisījums jeb blends (no angļu valodas vārda "blend"- maisījums) tiek veidots, sajaucot kafijas no dažādām valstīm. Lai radītu kāda zīmola kafijas īpašo, atpazīstamo garšas raksturu, var tikt samaisīts līdz par 15 dažādiem kafijas pupiņu veidiem.

"Kafijas pupiņu garša tiek pārbaudīta līdz pat astoņām reizēm"

"Kafijas pupiņu garša tiek pārbaudīta līdz pat astoņām reizēm"

Labs iepakojums pasargā aromātu

Kafijas iepakojumam jāatbilst noteiktiem kvalitātes kritērijiem, lai novērstu kafijas saskari ar gaisu. Tai pat laikā izmantotajam iepakojuma materiāla daudzumam jābūt minimālam, lai saudzētu apkārtējo vidi.

Nākamais solis Laimīgas pupiņas ceļojumā

8. Grauzdēšana

Lasīt vairāk
Back to top