Pagatavošana

Kafijas pagatavošanas process būtiski ietekmē iegūtā dzēriena garšu. Pareiza kafijas uzglabāšana, piemērotas pagatavošanas metodes izvēle un regulāra piederumu un iekārtu tīrīšana ir soļi uz pagatavotās kafijas izcilību un garšas pilnību. Ievērojot profesionāla baristas padomus, pagatavo izcilu kafiju mājās. Lasi vairāk, kā pareizi pagatavot kafiju:

Kafijas pagatavošanas metodes

Svaiga augstas kvalitātes kafija, labs ūdens, piemērota pagatavošanas metode un tīri piederumi nodrošina, ka kafija izdosies garšas pilna. Izvēlētajai pagatavošanas metodei atbilstošs kafijas malums un kafijas daudzums ir tik pat svarīgs. Uz Paulig kafijas iepakojumiem atradīsiet simbolus, kas norāda piemērotāko pagatavošanas metodi.

Kafijas uzglabāšana

Kafija ātri bojājas saskarsmē ar gaisu vai karstuma ietekmē. Kafiju vēlams uzglabāt tās oriģinālajā iepakojumā. Ja kafiju ilgstoši nelieto, to iespējams sasaldēt, tomēr vislabāk kafija garšo tad, kad tā ir svaiga.

Tīrība- perfektas kafijas nosacījums

Uzturiet savu kafijas pagatavošanas ierīci tīru. Nogulsnes un nosēdumi tajā piešķirs kafijai nepatīkamu garšu. Izmantojiet tīru ūdeni katrai pagatavošanas reizei nepieciešamajā daudzumā.

Paulig Baristu institūts

Katru gadu ap 5000 kafijas profesionāļu apmeklē Paulig Barista Institute organizētās apmācības. Institūts piedāvā dažādus kursus, sākot no kafijas pamatiem līdz latte mākslai.

Samaliet kafiju atbilstoši

Atbilstoša kafijas smalkuma izvēle ir būtiska. Kafiju iespējams samalt ļoti smalki, smalki, vidēji rupji vai rupji. Smalkākais malums ir piemērots espresso pagatavošanai, bet rupjāki malumi- metodēm, kur kafija pagatavošanas procesā ilgāk saskaras ar ūdeni.

"Izvēloties pareizu pagatavošanas metodi, laimīgās pupiņas jūsu tasītē garšos lieliski!"

"Izvēloties pareizu pagatavošanas metodi, laimīgās pupiņas jūsu tasītē garšos lieliski!"

Ūdens ir svarīgs

Tase kafijas satur 98.5% ūdens, tāpēc ūdens kvalitātei ir liela ietekme uz kafijas garšu. Kafijas pagatavošanai izvēlieties ūdeni, kas pats par sevi garšo labi.

Nākamais solis Laimīgas pupiņas ceļojumā

10. Kafijas baudīšana

Lasīt vairāk
Back to top