Tradicionālā kanniņā pagatavotā kafija

Tradicionālā kanniņā pagatavotā kafija, kā jau tās nosaukums vēsta, ir kafija, kas vienkārši aplieta kanniņā. Tas ir ļoti parocīgs veids kā lielam cilvēku daudzumam pagatavot kafiju.

Kanniņā pagatavotas kafijas garša ir pilnīga, jo pagatavošanā netiek izmantots papīra filtrs. Visas kafijā esošās eļļas nonāk tasītē un papildina tās garšu. Lai pagatavotu kafiju kanniņā, trauku novieto uz plīts. Vispirms tajā ielej aukstu ūdeni un uzvāra. Kad ūdens sasniedzis vārīšanās temperatūru, tam pievieno malto kafiju un visu kopā labi samaisa. Pēc tam ūdeni nav nepieciešams turpināt vārīt, bet to var darīt, lai padarītu kafijas garšu izteiksmīgāku. Kafiju kanniņā var pagatavot piecās minūtēs. Tad to pārlej pasniegšanas traukā, lai izvairītos no tā, ka biezumi nokļūs krūzītē.

Kafijas kanna pēc katras lietošanas reizes labi jāiztīra, jo kafijas eļļas viegli tajā var saslāņoties. Vecās un sastāvējušas kafijas eļļas paliekas var bojāt garšu nākamajās gatavošanas reizēs. Lai kannu iztīrītu, cepamais pulveris un karsts ūdens būs labs palīgs. Apskatiet tīrīšanas padomus šajā emuārā.

 

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top