Mazgāta kafija

Kafijas mazgāšana ir kafijas ogu apstrādes metode, kuras laikā kafijas ogas noloba mehāniski, un pēc tam kafijas pupiņas divas dienas tiek raudzētas ūdens konteineros.

Mazgāšanas metode ir sarežģītāka un dārgāka, salīdzinot ar dabīgo apstrādes metodi.

Apstrādes pirmajā posmā kafijas pupiņas mehāniski izloba no svaigām kafijas ogām. Pēc lobīšanas kafijas pupiņas ievieto ūdens konteinerā, kur ļauj tām raudzēties 1–2 dienas. Pateicoties enzīmu radītajai rūgšanai, kafija iegūst smalku un tīru garšu. Pēc raudzēšanas kafiju rūpīgi nomazgā un atdala kafijas ogu atlikumus no pupiņām. Pēc mazgāšanas kafiju žāvē žāvētavā vai arī saulē. No kafijas pupiņām atdalīto kafijas ogu var izmantot kā mēslojumu.

Mazgāšanas metodei nepieciešams daudz ūdens, un kafiju, kuru apstrādā, izmantojot šo metodi sauc par mazgātu. Mazgātas kafijas ir skābenas un svaigas.

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top