Pour over

Pour over ir nosaukums daudzām kafijas pagatavošanas metodēm. Pour over metodes ir, piemēram, Hario V60 un Chemex.

Ja gatavosi kafiju ar Hario V60, tev būs nepieciešama ūdens kanniņa ar garu izliektu snīpi, V60 un dekanteris, kurā salīt gatavajai kafijai. Ļoti svarīga ir kanniņa ar garu un izliektu snīpi, jo ar to ļoti precīzi var saliet ūdeni.

Šādu pārlejamo kafiju labums ir tas, ka kafijas garšu var viegli regulēt. Kafijas garšu parasti ietekmē ūdens temperatūra, kafijas maluma izmērs, maisīšana un tas, kā ūdens tiek uzliets virsū kafijai. Vēl viens pārlejamās kafijas labums - šādi pavisam viegli var pagatavot tikai vienu tasīti kafijas.

Lai nodrošinātu vislabāko iznākumu, ūdens filtra konusā būtu jālej ar apļveida kustību. Pirms papīra filtrā iebērt malto kafiju, filtru vajadzētu izskalot, lai atbrīvotos no papīra piegaršas. Pagatavošana būtu jāsāk ar kafijas ziedēšanu, kas nozīmē, ka kafija jāsamitrina un tai jāļauj pastāvēt 30–45 sekundes. Šādi jūs tiksiet vaļā no kafijā esošā oglekļa dioksīda un pastiprināsiet kafijas garšu. 

Apskati kafijas pagatavošanas pamācības video un palutini sevi ar ideālu tasīti kafijas.


Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top