Crema

Crema ir zeltaini brūnais putu slānītis uz espresso. Crema var daudz pateikt par espresso, ja putu slānītis ir ļoti plāns vai tā nav nemaz, visticamāk, ka espresso ir nepareizi pagatavots.

Crema rodas, kad kafijā esošās eļļas un taukvielas sajaucas ar ūdeni lielā spiediena ietekmē, kas nepieciešams, lai pagatavotu espresso. Putām vajadzētu būt zeltaini brūnām un samtainām. Krāsa var atšķirties atkarībā no espresso pagatavošanā izmantotās kafijas.

Ja uz espresso neizveidojas crema, iespējams, vainojams kafijas maluma izmērs, vai arī kafija ir pārāk veca. Lai izveidotos crema, nepieciešams augsts espresso mašīnas spiediens. Espresso mašīnas radītais spiediens šādi iztvaicē ļoti smalki samalto kafiju.

 

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top