Robusta

Robusta ir lieliski piemērota tumšā grauzdējuma kafijas maisījumiem, ko izmanto espresso pagatavošanai. Robusta ir viena no galvenajām šķirnēm, tāpat kā Coffea Arabica. Robusta ir otra visvairāk ražotā kafijas šķirne pasaulē.

Salīdzinājumā ar arabiku robusta ir rūgtāka un spēcīgāka. Aptuveni 35 % no pasaulē saražotās kafijas ir robusta.

Pilnīgā un spēcīgā garša padara robustu par ideāli piemērotu espresso. Robusta rada ļoti patīkamu un biezu putu kārtiņu uz espresso. Robusta piemērota tiem, kuriem patīk stipra kafija. Parasti to labāk dzert ar pienu.

Salīdzinājumā ar arabika, robusta daudz labāk panes klimata izmaiņas. To var audzēt siltākos klimatiskajos apstākļos un zemākā augstumā. Vispiemērotākā temperatūra robustai ir starp 22 un 27 °C.

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top