Cold brew

Cold brew pagatavo, noturot kafiju aukstā ūdenī aptuveni 8–14 stundas.

Sena paruna vēsta, ka auksta kafija dāvā skaistumu. Pat ja tas nav tiesa, cold brew kafija pilnīgi noteikti liks jums pasmaidīt. Un kas gan var būt skaistāks par īstu smaidu? ASV cold brew kafija jau ilgu laiku ir lielā cieņā, un maz pamazām tā ir iekarojusi arī pārējo pasauli.

Gatavojot cold brew, tā nevienā brīdī netiek karsēta. Kafijas pagatavošana notiek aukstā ūdenī. Cold brew nav tas pats, kas ledus kafija, kuru pagatavo ar karstu ūdeni un pēc tam atdzesē. Cold brew kafiju var viegli pagatavot, izmantojot franču kafijas spiedkannu un atstājot to pa nakti ledusskapī.

Cold brew ir lielisks pamats jebkuram vasaras dzērienam. Tā ir vienlaicīgi atsvaidzinoša un veldzējoša. Cold brew kafija ir pielāgojama dažādām gaumēm. Maigu garšu var panākt, pievienojot pusei cold brew pusi piena. Šim sajaukumam var pievienot, piemēram, vaniļas sīrupu, laima sulu vai šokolādes mērci.

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top