Franču spiedkanna

Kā pagatavot kafiju franču spiedkannā (cafètiere)

  1. Sasildiet franču spiedkannu ar karstu ūdeni.
  2. Lieciet traukā malto kafiju (60–70 g kafijas uz litru ūdens). Izmantojiet tējkaroti vai "Paulig" zelta kausiņu (7 g). Lai iegūtu vislabāko rezultātu, izmantojiet vidēja maluma kafiju.
  3. Lejiet traukā karstu ūdeni (92–96 °C) tā, lai tas iesūcas visā kafijā vienmērīgi. Apmaisiet kafiju un uzlieciet traukam vāciņu, lai kafija saglabātu bagātīgo aromātu.
  4. Ļaujiet kafijai ievilkties apmēram 3–5 minūtes. Nospiediet virzuli un pasniedziet kafiju.

3 soļi līdz izcilai franču spiedkannas kafijai

  1. Vispirms sakarsējiet trauku
  2. Izmantojiet vidēja maluma kafiju
  3. Ļaujiet kafijai ievilkties apmēram 3–5 minūtes, tad nospiediet virzuli

Tīrīšana

Tīriet kafijas traukus un iekārtas pēc katras lietošanas reizes. Ievērojiet šādas instrukcijas, tīrot franču spiedkannu.

Noskrūvējiet filtra daļu un tīriet virzuli pēc katras lietošanas reizes. Lai notīrītu visus kafijas taukus, mazgājiet trauku ar siltu sodas šķīdumu (trīs ēdamkarotes sodas uz litru ūdens) vai speciāli kafijas aprīkojumam paredzētiem tīrīšanas līdzekļiem. Vienmēr lietojiet svaigu, tīru ūdeni.

Atcerieties! Labākais veids kā iztīrīt stikla traukus ir mazgāt tos ar rokām. Nelieciet tos trauku mazgājamajā mašīnā.

Kafijas pagatavošana

 

Back to top