Kafijas un saldējuma bezē kūka

9.11.2020

Kafijas un saldējuma bezē kūka ir viegli pagatavojama, tā lieliski papildinās visdažādāko svētku galdu. Gaisīga, atsvaidzinoša un uzmundrinoša – tāda ir no stipras kafijas, vaniļas saldējuma un bezē gatavotā kūka. Pasniedziet ar kafiju!

 

Būs nepieciešams : 

Porciju skaits – 8

Sastāvdaļas

2 bezē pamatnes

0,5 dl brendija, kafijas liķiera vai sīrupa

1 tējk. stipras kafijas

2 l vaniļas saldējuma

4 tējk. maltas Classic Cremoso kafijas

1-2 dl šokolādes vai karameļu mērces

Dekorēšanai

Malta kafija, grauzdēti lazdu rieksti, kafijas pupiņas, ogas vai augļi, sadrupināti bezē cepumi

Kafijas un saldējuma bezē kūka

 

Pagatavošana

  1. Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru.
  2. Veidnē ievieto 1. bezē pamatni.
  3. Saldējumu 20 minūtes tur istabas temperatūrā.
  4. Tējkaroti pagatavotas kafijas pēc izvēles sajauc ar brendiju, kafijas liķieri vai sīrupu.
  5. ½ no saldējuma iecilā sajauktos dzērienus un kafijas biezumus.
  6. Kūkas veidnē ar saldējuma masu pārklāj 1. bezē pamatni.
  7. Virs saldējuma masas ievieto 2. bezē pamatni.
  8. Pārklāj ar atlikušo saldējuma masu.
  9. Saldējuma masu pārziež ar šokolādes vai karameļu mērci.
  10. Gatavo kūku pārkaisa ar riekstiem, kafijas pupiņām.
  11. Vismaz uz 3 h ievieto saldētavā.
  12. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām, vēlreiz pārlej ar šokolādes vai karameļu mērci.

 

Receptes autore un stiliste  - Hanne Paljak, foto - Jaan Heinmaa.

 

 

Back to top