Blend 2080 - kafija bez kafijas

22.4.2022

Paulig jaunais Blend 2080 atklāj kafijas tumšo nākotni

Saskaņā ar pašreizējiem aprēķiniem 2080. gadā ne visiem būs pieejama kvalitatīva kafija. Cita starpā tā iemesls ir klimata pārmaiņas. Ko mēs dzersim tad, ja prognozes piepildīsies un tā patiesi notiks? Tieši šo argumentu dēļ Paulig uzsāka Blend 2080 izstrādi. Blend 2080 ir kafija bez kafijas, kuru Paulig radīja sadarbībā ar austrāliešu kafijas ekspertu Metu Pergeru (Matt Perger). Ar šo produktu Paulig ierosina diskusiju par atbildīgu rīcību, lai novērstu kafijas tumšo nākotni.

Kafijas audzēšanu un ražošanu apdraud nopietni izaicinājumi, piemēram, klimata pārmaiņas un kafijas audzētāju nepietiekamie ienākumi. Pastāv iespēja, ka nākotnē kafija būs pieejama tikai nedaudziem. Igauņu iecienīto arabika kafiju apdraud klimata pārmaiņu izraisītais sausums, spēcīgas lietavas, aukstums un vētras, kā arī kaitēkļi un augu slimības. Ja zemeslodes vidējā temperatūra palielināsies par 2‒2,5 grādiem, tad arabika kafijas audzēšanai piemērotā platība līdz 2050. gadam samazināsies par 50 procentiem. 2080. gadā vairāk nekā 25 miljonu kafijas audzētāju iztikas avots būs apdraudēts.

“Mūsu radītais Blend2080 palīdz ieraudzīt kafijas nākotni, kuru neviens no mums nevēlas piedzīvot un no kuras, par laimi, ir iespējams izvairīties. Mēs ticam, ka ilgtspējīga kafijas ražošanas ķēde no kafijas plantācijas līdz kafijas tasītei ir atslēga, kas palīdzēs nodrošināt kafijai gaišu nākotni. Tieši tā vārdā mēs katru dienu strādājam,” stāsta Paulig vecākā menedžere Minna Lampinena.

Kafijā ir vairāk nekā 800 aromātu, kurus nav iespējams atdarināt

Nākotnes kafijas izstrādes projektam Paulig piesaistīja austrāliešu izcelsmes Pasaules Baristu Čempionāta laureātu un atzītu kafijas ekspertu Metu Pergeru. Līdzās Pergeram aizraujošajā projektā piedalījās Paulig galvenā degustatore Marja Touri, Paulig Baristu institūta pasniedzējs Jori Korhonens, Helsinku centrā darbojošās Paulig kafejnīcas “Kulma” grauzdētājs Tomi Nieminens, kā arī Annīna Hildena, kura nodarbojas ar Paulig kafijas produktu izstrādi. Komanda izstrādāja Blend 2080, kas ļaunākā nākotnes scenārija īstenošanās gadījumā var kļūt par kafijas aizstājēju. 

Produkta izstrāde norisinājās visai ilgi, visbeidzot tika izlemts to gatavot no iesala, kaltētām vīģēm, fermentētas Pu Erh tējas un karoba pulvera. Radot recepti, mēs izmantojām vēstures zināšanas un Paulig pieredzi ar kara un krīzes laikā gatavotajiem kafijas aizstājējiem.

“Mēs darījām visu, kas bija mūsu spēkos, bet bez kafijas labu kafiju nav iespējams pagatavot. Nekas nevar aizstāt īstas kafijas garšu,” atzīst Mets Pergers.

Blend2080 līdzinās kafijai, jo no tā gatavotais dzēriens ir melns un šķidrs, taču tā garša ir neizteiksmīga un tikpat kā nemaz neatgādina kafijas garšu. Dabīgajā kafijā ir vairāk nekā 800 aromātu, kurus nav iespējams mākslīgā veidā atdarināt vai aizvietot ar citām dabīgām vielām. Blend 2080 izstrāde bija aizraujoša pieredze. Cerēsim, ka mums nekad nebūs šāds produkts jāražo un ka arī nākamās paaudzes varēs pieredzēt tādu pašu kafijas baudījumu kā mēs šodien. Tikai ar atbildīgu un ilgtspējīgu rīcību varēsim nodrošināt to, ka tādam produktam kā Blend 2080 nebūs jāierauga dienasgaisma,” norāda Minna Lampinena.

Minna Lampinena, vecākā menedžere, Paulig Brand, tālr. +358 9 319 8236
Pirjo Hestbecka, komunikāciju vadītāja, tālr. +358 50 356 8359

Instagram: @pauligin_paula @PauligFi

Snapchat: pauligin_paula

Facebook: @pauligcafe

Youtube: pauligsuomi

Attēli un video:
Attēlus un video var lejupielādēt šeit: https://news.cision.com/fi/paulig-group

Back to top