Kapučīno

Kapučīno ir espresso dzēriens, ko pagatavo, pārlejot piena putas vienai espresso devai. No visiem espresso dzērieniem, kapučīno ir visbiezākā piena putu kārta. Kapučīno parasti pasniedz porcelāna krūzē.

Šis ir viens no vispopulārākajiem espresso dzērieniem, tādējādi dzērienu kartēs kapučīno ieņēmis jau tikpat nozīmīgu vietu kā late. Kapučīno sastāv no vienas espresso devas, kam pa virsu uzliets tvaicēts piens. Apmēram viena trešdaļa dzēriena ir šķidrs piens, otra trešdaļa – piena putas. Salīdzinot ar flat white, kapučīno ir vairāk piena un putu.

Pieredzējuši baristas ar piena putām uz kapučīno prot izveidot mākslinieciskus rakstus uz kapučīno, piemēram, rozītes vai sirsniņas, bet rotājumus var izveidot arī ar šokolādes mērci. Šo paņēmienu sauc par gravēšanu.

 

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top